6 mars 2013

Här kommer receptet på min Laxsoppa med skaldjur och saffran...Ja, bilderna höll jag faktiskt inte på att hitta igen, de gömde sig väl bland alla andra ...precis där jag ju letat ...nåja... det är ju inte sådär jätteenkelt att fota mat direkt och jag har nästan aldrig gjort det förr så ni får ta det som det är:) 
Underbart god är denna soppa som jag bjöd goda vänner och familj på förra helgen. Till förrätt gjorde jag carpaccio på nötrulle, riktigt gott vill jag lova... Mmmm. (vill ni ha recept är de bara att säga till) och till varmrätt denna soppa som jag fått inspiration till av min bror Robert som hastigt gick bort för 5 år sedan. Han brukade bjuda på en underbart god pastarätt med liknande ingredienser men med creme fraiche och grädde, och inte lika mycket buljong såklart:) Ja, några fler små skillnader kanske men åndå... Härliga och goda minnen:)


Till min soppa serverades vitt vin, ett gott bröd och en grissini
Receptet räcker till ca 8 personerJag vägde faktiskt inte laxen får jag erkänna men ca 15-20 cm av en sida tog jag.....och glöm inte 
- använd en stor kastrull, musslorna tar mycket plats. 
Till efterrätt blev det chokladfondanter och det var ju sååå gott! Jag är ju en riktig efterrättsmänniska:) Kommer definitivt att göra det fler gånger, inte alls svårt! Jag fuskade lite med upplägget och serverade dem ur den lilla vita porslinsformen med en glasskula och några physalis på sidan. Enkelt och supergott! 


Hoppas ni fått lite inspiration 


Ha det gott! 
Kram
Jenny

1 kommentar:

  1. Den så god ut. Den skal jeg prøve. En av våre favorittretter som vi lager ofte er din pappas chili con carne. Fikk oppskriften hos Anders og alle som har smakt den liker den! Ha en fin kveld.

    SvaraRadera

♥ligt tack för att just DU tagit dig tid att lämna en hälsning hos mig.
Om du har en fråga försöker jag svara på den i kommentarsfältet.
Välkommen tillbaka! ♥
Hjärtligt Tack för besöket och välkommen åter!