Fenomenala Laxburgare
500 g laxfile, utan skinn tack
1 liter fiskbuljong (vatten+2-3 fiskbuljongtärningar)
1 finhackad rödlök
4 msk ströbröd
2 ägg
1,5 tsk salt
svartpeppar, några varv med kvarnen
1 citron, bara det yttersta av skalet
1 näve riven färsk parmesanost
Koka upp buljongen och lägg i fisken, Det gör inget om den är frusen. Låt den puttra i ca 10 min. Lägg uppfisken på en djuptallrik och låt den svalna.
Gör denna dressing.
15 st cornichoner, finskurna
1/2 äpple, finskuret
4 msk majonäs
1,5 dl gräddfil
2 tsk stark och söt grovkornig svensk senap
örtsalt
En skvätt äppelcidervinäger (jag hoppade över det, för jag hade ingen. gick bra utan)
Häll bort buljongen från fisken och mosa ordentligt. Blanda i alla ingredienser till burgarna och rör om ordentligt. Forma lite snygga biffar och stek långsamt i smör+olja.
Servara i Hamburgerbröd eller varför inte hembakt bröd med salladsblad tomatskivor, lökringar och den supergoda dressingen.
Receptet kommer från tidningen Amelia
Rekommenderar verkligen denna maträtt,
-det var supergott!
Tyvärr tog jag inga bilder :(
kram/Jenny
Himmel vad ni har hunnit med sen söndag. Jag blir kramsjuk när jag ser på alla bilderna på minimellorna maten o barnen på bio ni är för gulliga. Mamma
SvaraRadera