10 mars 2011

Dagens Middag

Fenomenala Laxburgare

500 g laxfile, utan skinn tack
1 liter fiskbuljong (vatten+2-3 fiskbuljongtärningar)
1 finhackad rödlök
4 msk ströbröd
2 ägg
1,5 tsk salt
svartpeppar, några varv med kvarnen
1 citron, bara det yttersta av skalet
1 näve riven färsk parmesanost

Koka upp buljongen och lägg i fisken, Det gör inget om den är frusen. Låt den puttra i ca 10 min. Lägg uppfisken på en djuptallrik och låt den svalna.

Gör denna dressing.

15 st cornichoner, finskurna
1/2 äpple, finskuret
4 msk majonäs
1,5 dl gräddfil
2 tsk stark och söt  grovkornig svensk senap
örtsalt
En skvätt äppelcidervinäger (jag hoppade över det, för jag hade ingen. gick bra utan)


Häll bort buljongen från fisken och mosa ordentligt. Blanda i alla ingredienser till burgarna och rör om ordentligt. Forma lite snygga biffar och stek långsamt i smör+olja.
Servara i Hamburgerbröd eller varför inte hembakt bröd med salladsblad tomatskivor, lökringar och den supergoda dressingen.

Receptet kommer från tidningen Amelia

Rekommenderar verkligen denna maträtt,
-det var supergott!

Tyvärr tog jag inga bilder :(

kram/Jenny

1 kommentar:

  1. Himmel vad ni har hunnit med sen söndag. Jag blir kramsjuk när jag ser på alla bilderna på minimellorna maten o barnen på bio ni är för gulliga. Mamma

    SvaraRadera

♥ligt tack för att just DU tagit dig tid att lämna en hälsning hos mig.
Om du har en fråga försöker jag svara på den i kommentarsfältet.
Välkommen tillbaka! ♥




Hjärtligt Tack för besöket och välkommen åter!