Hej Måndag!
En härlig helg har passerat och jag har lyxen att vara ledig ännu en dag, lovely vill ja lova:)
Lagade en god Jordärtskocksoppa tillsammans men svägerskan Jennie på lördagkvällen och bjuder här på receptet.
Fantastiskt god och krämig soppa som jag verkligen vill rekommendera, passar utmärkt som både förrätt eller varmrätt. Vi åt den med ett gott bröd och ett glas vitt vin och mycket trevligt sällskap:)
Skala jordärtskockorna och lägg dem i citronvatten så de inte blir bruna. Dela scharlottenlöken i bitar och stek i smör, utan att löken får färg. Tillsätt jordärtskockorna, hacka dem gärna i bitar så de snabbare blir färdiga. stek i 5 min. Tillsätt vin och låt reducera till hälften. Häll i grädden och låt sjuda i 5 min till. Mixa med stavmixer eller i mixer så att soppan blir helt slät, smaka av med salt och peppar.
Till efterrätt åt vi chokladfondanter med hallon och en klick grädde.
Underbart gott! receptet på kommer från Tasteline
Choklad gör mig glad:)
Ha en riktigt bra start på veckan vänner!
Glöm inte att fånga dagen
stora kramar
Jenny
Åh det är ju sååå gott med "kockor" =))
SvaraRaderaJättesnyggt collage!
SvaraRaderaTack Marit! vad gullig du är:)
SvaraRadera